Menu

U bevindt zich hier: jeugd > Opleiding Music4All

Opleiding Music4All

Kinderen zij vaak op zoek naar een leuke hobby. Maar ze weten nog niet of ze liever een musicalster worden, toneel spelen, een instrument bespelen of toch liever zingen of dansen. Nu is er Music4All. Speciaal voor jonge kinderen brengt Music4All meerdere disciplines bij elkaar. Hierdoor kunnen ze van alles proeven en hoeven ze nu nog niet te kiezen. Zo ervaren ze zelf wat ze leuk vinden om te doen.

Daarna weten ze beter een keuze te maken uit de instrumentale-, zang- of danslessen bij Kunstencentrum Venlo. Of misschien musicallessen bij Stichting Musical Stella Duce. Ook zouden ze deel kunnen nemen aan een jeugdopleiding van de Koninklijke Harmonie St. Cecilia Tegelen of Harmonie Kunst na Arbeid uit Belfeld. Of ze kunnen gaan deelnemen aan de slagwerk- en trommellessen bij Slagwerkgroep DrumbeatZ Tegelen.

Er zijn twee opleidingen om uit te kiezen. Om het nog leuker te maken zijn de lessen van Music4All groepslessen. Zo leren kinderen veel van én met elkaar. Er is veel variatie in de lessen. Er zijn twee cursussen voor twee verschillende leeftijdscategorieën. 


Ontdek & Verken voor kinderen van groep 2 en 3 van de basisschool 


Laten zien wat je hoort, oefenen met ritme, spel, zingen en beweging en spelen op diverse instrumenten. Samen met de andere kinderen ontwikkel je spelenderwijs je gehoor, maat- en ritmegevoel en je muzikale geheugen.


Wat:           30 ontdeklessen voor kinderen van groep 2 en 3 van de basisschool

Wanneer:   zaterdagen van 9:30 uur tot 10:15 uur 

Waar:         De Haandert Tegelen 

Wie geeft de lessen: Ruud Verhagen  

en het kost slechts: € 11,17 per termijn (9 termijnen)Speel & Leer voor kinderen van groep 4 en 5 van de basisschool 


Je zingt, danst, maakt muziek, speelt toneel, leert noten lezen en je ontwikkelt maat- en ritmegevoel. Je speelt op diverse instrumenten en je maakt kennis met veel verschillende muziekinstrumenten waar je later les op kan krijgen. Bij deze verdiepingslessen maak je bovendien kennis met een orkest, musical en een percussieband.


Wat:             30 speel- en leerlessen voor kinderen van groep 4 en 5 van de basisschool 

Wanneer:     zaterdagen vanaf 10:30 uur tot 12:00 uur 

Waar:           De Haandert Tegelen 

Wie geeft de lessen: Ruud Verhagen 

en dat voor € 22,28 per termijn (9 termijnen)

Voor meer informatie mail naar info@harmonie-tegelen t.a.v. Monique van Tilborgh, leerlingenmentor.
Bekijk of download de brochure van deze cursus hier... 
Voor informatie over het vorig cursusjaar, klik hier...

Instromen in de cursus is altijd mogelijk. Informeer naar de mogelijkheden !
Aanmeldingen en ook informatie: Kunsten Centrum Venlo, www.kunstencentrumvenlo.nl. tel. 077-3556111
of kijk op www.harmonie-tegelen.nl, harmoniekna.nl, www.drumbeatz.nl en www.stichtingmusicalstelladuce.nl.Terug naar boven

Nieuws

Nieuwsflits

Op 26 december 2019 organiseren wij voor de 42e keer het traditionele kerstconcert in de Maaspoort te Venlo.
Dit jaar verlenen het Venloos Mannenkoor de Meulezengers hun medewerking en Mezzosopraan Kikki Vanhautem.

Meer informatie over dit kerstconcert en hoe u kaarten kunt bestellen, kunt u hier vinden.

________________________________________________________________________________________________

Koninklijke Harmonie Sint Cecilia Tegelen zoekt nieuwe dirigent

De Koninklijke Harmonie Sint Cecilia in het Noord-Limburgse Tegelen behoort tot de oudste Limburgse amateur-muziekgezelschappen en heeft in de afgelopen 166 jaar meer dan eens hoge ogen gegooid. Onze vereniging telt momenteel 38 spelende leden, waarvoor naast samen musiceren ook sociale binding een belangrijke kernwaarde is. In verband met pensionering van onze huidige dirigent zijn we per 1 maart 2020 op zoek naar opnieuw:

een inspirerende freelance dirigent (m/v)

Naast gezellig samen musiceren streven we er ook naar om de gespeelde werken zorgvuldig uit te voeren en samen een sfeervolle uitvoering te verzorgen. We willen onderscheidend zijn en uitvoeringen verzorgen die indruk achter laten. Dit is voor onze leden van grote betekenis, daarom willen we dit met onze nieuwe muzikale inspirator verder uitbouwen. We verwachten dat hij/zij ons weet te enthousiasmeren, inspireren en uit te dagen.

In de afgelopen periode hebben we uit een uitgebreid repertoire geput, waarbij naast eigentijdse muziek met name uitdagende klassieke werken zijn uitgevoerd. Samen met onze nieuwe dirigent willen we hieraan een vervolg geven, maar ook nieuwe wegen inslaan.

Van de nieuwe dirigent verwachten we dat hij/zij:

 • In het bezit is van een HaFaBra directie-diploma.

 • Gevoel heeft voor de sociale binding en richtinggevend is in het gezamenlijk musiceren.

 • Een uitgebreide en gevarieerde repertoirekennis heeft die aansluit bij onze ambitie.

 • Op actieve wijze invulling geeft aan het eigentijdse imago van onze vereniging, waarbij ledenwerving een belangrijk aandachtspunt is.

 • Open staat voor samenwerkingsverbanden met andere verenigingen.

  De repetities worden momenteel gehouden op de woensdagavond van 19.30u tot 21.30u in ‘t Zaelke op de Arie¨nsstraat in Tegelen. Voor meer informatie over de lange historie van het orkest verwijzen we naar de website www.harmonie-tegelen.nl.

  Sollicitatiebrieven, voorzien van een heldere toelichting en CV, kunnen uiterlijk 6 december 2019 per e-mail worden gestuurd naar bestuurslid Petra Kuntzelaers, p.kuntzelaers63@gmail.com

  Op zaterdag 14 december vinden de gesprekken met de sollicitatiecommissie plaats. Vervolgens worden drie kandidaten geselecteerd. Proefdirecties vinden plaats op 29 januari, 5 februari en 12 februari 2020. Aan de hand van deze proefdirecties wordt een definitieve keuze gemaakt. De nieuwe dirigent leidt vanaf woensdag 4 maart 2020 de repetities van onze vereniging.


Buienradar

Terug naar boven