Menu

U bevindt zich hier: vereniging > Dirigent

DirigentJohn Bartels

In 1952 in Venlo geboren en getogen, studeerde John Bartels na het doorlopen van de plaatselijke HBS aan het Maastrichts Conservatorium saxofoon, schoolmuziek en directie. Hij is medeoprichter van het "Maastrichts Saxofoon Kwartet", dat talrijke concerten en diverse opnames heeft verzorgd.
Stammend uit een muzikale familie speelde John Bartels jarenlang met zijn broers in het orkest "The New Comets" alvorens het dirigeerstokje ter hand te nemen. Het dirigeren combineerde hij met lesgeven en remplaceren (saxofoon) in onder andere het Limburgs Symphonie Orkest.
Van 1981 tot 2008 speelde hij als tenor-saxofonist bij het orkest van de Koninklijke Luchtmacht. Dit orkest verzorgt, naast vele militaire optredens, jaarlijks een theatershow in alle grote schouwburgen van Nederland.
John Bartels is in 1983 benoemd als dirigent van de Koninklijke Harmonie Sint Cecilia Tegelen en in 1990 als dirigent van het Koninklijk Philharmonisch Gezelschap Venlo.
Onder leiding van John Bartels behaalde het orkest in 1985 een 1e Prijs met promotie. Tevens ontving de vereniging een uitnodiging om deel te nemen aan het Landskampioenschap van de FKM. De deelname in januari 1986 werd bekroond met het Landskampioenschap. Op deze successen volgden in een decennium nog drie succesvolle deelnames aan bondsconcoursen en in 1993 en 1997 werd Cecilia wederom Landskampioen.

Terug naar boven

Nieuws

Annulering Kerstconcert 2020

01-10-2020
Lees meer...

NieuwsflitsBuienradar

Terug naar boven